Wednesday, 12 April 2017

Asik Kene Tipu dan Tak ada Motivasi nak Berniaga..?? Bermentor la.....


"Saya tak kenal awak, kenapa saya harus bercakapa dengan awak?"...
Itu la suara hati myra masa tu. tapi demi menghormati insan lain, myra jawab juga la salam akak ni..

Sebenarnya akak itu adalah Mentor myra yang dah 3 tahun bersama-sama myra.  
Kami tak pernah kenal..
Kami tak pernah berjumpa..

Itu la pertama kali myra berkenalan dengan kakak yang bernama CDM Salleha Roslan, Tapi ketika itu kak Salleha Masih berpangkat DSM. DAn kini Myra adalah salah seorang DSM kepada CDM Salleha..

Percaya atau tidak??

ITu la hakikat nya kami berjumpa tanpa di rancang,
Tapi myra sebenarnya setiap hari berdoa agar di temukan dengan seorang insan yang beriman agar dapat membimbing Myra. dan Beliau adalah CDM Salleha..

Myra Follow kak sal, tanpa rasa curiga. tapi dapat bayangkan tak dengan keadaan myra yang serabut mencari-cari perniagaan, dan pasti nya wajah penuh jerawat, nak beli kosmetik pun tak mampu. Masa tu nak beli dengan kak sal sabun seketul RM35 je, itu pun rasa Ya ALLAH mahal nya!!!!

Sebenarnya bila kita dalam keadaan kewangan ekonomi poket macam tu sebenarnya kita dah dalam kritikel tau!!! terok sangat!!! Pelajar lepasan Ijazah Sarrjana Muda Perniagaan Antarabangsa, Tapi income sedihhh.. dapat bagi ibu abh pun RM50 je!! sedih sangat!! tu yang kusut!!

Alhamdulillah, bersangka baik dengan siapa sahaja yang Allah sampaikan...
YAkin itu la REZEKI!!

REZEKI untuk berniaga bermentor!!!
Bermentor supaya tak susah..
Bermentor sebab ada penunjuk jalan
Bermentor sebab kita nak dapat income 4,5,6,7 Angka macam mentor..
Bermentor sebab kita nak cepat berjaya..
Bermentor supaya tak sesat..
Bermentor supaya kita dapat berkembang cepat!!

BERSANGKA BAIK LA DENGAN MENTOR!!!



Ini la wajah puas, mak dan anak.. masa ni myra baru je turun stage dapat award Diamond Sales Manager. Alhamdulillah, segala yang pahit akan jadi manis, jadi myra akan teruskan hingga ke Pangkat CDM seperti CDM Kak Salleha.. InshaALLAH HAiO For Life... TLC is My Family..


Gambar ni masa sambut CDM Farhana, dan Myra juga dapat Hadiah Cabutan Bertuah.. Dapat la Kate Spade.. Alhamdulillah, dalam 1000 orang TLC, Myra terpilih.. Syukur.. Merasa la pakai Shawl Berjenama ..amin.. Pasti Nya myra nak berkongsi kegembiraan bersama mentor kesayangan CDM kak Salleha...

Masa ni Ada Rizman Ruzaini, Dato Jimmy Choo, dan Ziana Zain.. Memang majlis SHOM buat memang TIP TOP!!! Terbaik untuk kami sebagai Usahawan yang di hargai.. 
Tengok la warna kegemaran kami sama tau PINK!!!! u all minat pink, memang kita geng la.. huhu




Ni gambar semasa majli ilmu. datang dari Johor dah tiba Shah Alam wajib la bergambar.. kalau tak, rasa tak boleh tidur u alls....huhu


Masa Kat KLIA, dah bergambar sakan.. Tiba Vietnam, ada 1000keping gambar lagi.. mau termuntahh u all tengok gambar kami nanti. tak pa, jom kita pergi sama-sama, bawa duit shopping je!! Yang lain semua dia sediakan 5 star tauuu..



Kan dah kata, kalau tak amik gambar OOTD dengan Mentor rugi besar ooooo!!!! jadii Wajib!! dapat serap aura positif mentor betul2!!!! tengok gambar je tak bes, yang bes nya amik gambar siap pelok mentor tu lagi bessss!!!!! kalah orang bercinta kawww...


Bila kami dah gila shopping, orang lelaki tak boleh buat apa.. Thanz pada suami kak sal, Abg Mie amik kan gambar kami.. heheh tak perlu azan kat telinga pun.. abang Mie memang dah faham kami borong kain pasang lace bagai!! InshaALLAH next time bawa husband myra pula.. siap la awak kene jadi paparazi.. hehe

Ini bukan kat Dataran Merdeka tau.. ni kat Dataran Ho Chi Mie.. Alhamdulillah.. happy sangat ke mana2 bersama mentor dan sentiasa dapat je tips dari mentor..

Ok la u all.. kalau myra letak gambar myra dan mentor kesayangan CDM kak Banyak weiii.. mau termuntah u all.. mana tak nya setiap saat ada je gambar dan cerita serta kenangan kami..

ini la dia, tak pernah kenal.. tapi Allah sampaikan insan yang baik-baik dengan kita..

Jadi u all kalau bermula berniaga dengan RM50 pun masih ok, dan terus belajar, follow mentor rapat-rapat, InsahALLAH RM50,000.00 sales sebulan sangat tak mustahil.. yang penting dalam hati ada perasaan 'BERSANGKA BAIK'' . sebab apa yang kita sangka kan.. itu la yang kita dapat.. Allah mengikut sangkaan hamba nya.. nak baik, sentiasa la bersangka baik, dan banyak berdoa semoga ALLAH lorongkan hati kita untuk bersama insan berjaya jutawan dunia akhirat. amin..

You all doakan myra juga ya.. semoga myra dapat jadi CDM 2018!!! Doakan ye!!! AMIN!!!!
Semoga kita sama-sama berjaya... AMIN...

Kalau you all teringin nak berniaga, tapi asik kene tipu je, atau tak tahu arah dan motivasi pun jadi basi, marii la kita sama-sama melangkah.. Whatsapp myra jangan malu-malu tau.. kita boleh belajar sama-sama, sampai berjaya....tak pun u all boleh la buat solat sunat Istiharah dulu mintak petunjuk Allah swt...

WITH LOVE❤
Ammyrra Halim
019 3386797